28 kesäkuuta 2013

Automatkailua ja kyläilyä !

Keskiviikkona starttasi auto kotipihasta ja suuntana oli Lahti. Suunnitelmana oli mennä iskälle yökylään Monnin kanssa. :)


Jännitti hirmuisesti taas kun oli 'pitkä' automatka Monan kanssa. Kaikki meni kumminkin hyvin ja pikku pirpana hymyili iloisesti koko matkan.

Perillä sitten leikittiin papan kanssa ja naurettiin.




Kerrankin sain Monnin myös päikkäreille ! Tosin aikaa meni vajaat kaksi tuntia kun toinen halus vaan kyhnätä kiinni ja lussuttaa tissiä. En tiedä pitäiskö sitä tuttia harkita :d

Myös mun mummi ja pappa tuli käymään ja tervehtimään Monaa.


Seuraavana päivänä käytiin kirpparilla Cetorissa vaunujen kanssa. Muuten kiva paitsi, että oli niin kuuma ettei Mona viihtynyt ku sylissä..eli ei kauaa sielä kierrelty :( mutta vaikka mitä löyty! Niistä lisää myöhemmin.


Päivä meni rennosti vaikka päästiinkin juoksentelemään vesisateessa. Monnikin nukku päikkärit, tosin taas yli tunnin nukutuksen jälkeen.



Aamulla olikin aikainen herätys ja matka kotia kohti alkoi jo kahdeksan jälkeen :-) Ja Monni onnellisesti koisi melkein koko matkan ! Kerrankin.

Ois ollu kiva käydä kavereitakin näkee, mut oli niin paljon touhua sukulaisten kanssa, että pitää katsoa sitten joku muu kerta :(

OOOO !

Semmoinen pikku reissu tehtiin !
Onko antaa nukutuskeino vinkkejä? :)

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä siltä, että tutti voisi ehkä auttaa! Kova imemisen tarve kuulostaa tytöllä olevan :)

    Ootko kokeillu nukuttaa päivisin mahallaan? Meillä tyttö nukkuu AINA mahallaan ja ah, niin ihanan rauhallisesti! Tosin syö samalla tuttia, tutti pysyy hyvin suussa eikä pääse tippumaan ;) Mahallaan, kun nukuttaa, niin pitää kyllä pitää kovasti silmällä! Mutta tulee sitä lasta nyt pidettyä silmällä muutenkin kovasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ! Jänskättää vaan se tutista erottaminen sitten joskus :s Noh, ehkä siitä selvittäisi :D

      En muuten oo! Vois kokeilla ainakin sillon kun on kanssa aikaa tarkkailla pientä :)
      Kiitos hyvästä vinkistä !

      Poista
  2. Hei!
    Ihania postauksia sinulla, oikein huokuu äidinrakkaus ja positiivisuus :)

    Nukuttamisesta tuli mieleen, että meidän poika (syntynyt tammikuussa) oppi nukkumaan päiväunet rutiinien avulla. Aluksi nukkui vain vaunuissa, mutta nyt nukahtaa hienosti omaan sänkyynsä.

    Tarkennusta: Muodostin rutiinin seuraamalla vauvan rytmiä, miten pitkään hän jaksaa valvoa kerrallaan, miten usein syö, monelta herää ja menee nukkumaan, näistä sitten voi laatia "päivärungon". Asiat tehtäisiin siis joka päivä samassa järjestyksessä suunilleen samaan aikaan esim. ulkoilut, kiinteät jos niitä syö, päiväunet(toki pikkuisen tarpeet huomioiden, nälkä/uni ei aina katso kelloa).

    Näin meillä poika alkaa jo itse vaatia päiväunille pääsyä tiettyinä kellonaikoina ja nukahtaa helposti, kun tietää mitä odottaa. Aluksi tosin nukuttaminen vaati kärsivällisyyttä, meillä meni alkuun parikin tuntia, kun poika ei malttanut/tajunnut ruveta nukkumaan. Meillä päivärytmi on helpottanut vauvan ja äidin elämää, kun molemmat tietävät, mitä seuraavaksi tehdään ja milloin levätään.

    En tiedä onko tähän jotain ikäsuositusta, koska alkuunhan toimitaan lapsentahtisesti. Meidän tapauksessa ainakin rytmi on toiminut ja neuvolassakin sitä ihasteltiin, eli haittaa siitä ei ainakaan pitäisi olla, kun lapsi on tarpeeksi kypsä :) Toki unentarvekin lapsella vaihtelee, meillä poika jaksaa valvoa maks. 3 tuntia ilman päikkäreitä ja nukkuu 12 tuntia yöunta, toiset pärjännee vähemmälläkin unella.

    Kiitos vielä hienoista postauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ! :)
      Oon kanssa lukenut, että päivärutiini vois auttaa. Vois hiljalleen jotain rutiinia aloittaa tehdä ja katsoa mitä mieltä neiti siitä olisi.
      Helpottaisi se meinaan arkea kun tietäisi milloin vuorossa lepoa :)

      Kiitti vinkistä ja kehuista :)
      Aina mukava kuulla jos toisetkin tykkää näistä postauksista.

      Poista
  3. Ai joo teillä on vielä alle 4kk vauva, huomasin vasta viestin lähettämisen jälkeen tuon laskurin. Saattaa olla vielä liian pieni rytmitettyyn päivään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, pitää katsoa, että jos hiljalleen alkaa kokeilla :)

      Poista
  4. Mä luulen kanssa että tutti auttaisi! :) ja hei älä siitä tutistaluopumisesta stressaa jaksat kyllä sen kun ei siinä kovin kauaa menee. Helpompi se on että saat ja tyttö saa päivisinkin levätä ja onhan siihen tutistaluopumiseen aikaa vielä niin paljon että helpottaa elämää moneksi kuukaudeksk. Että osta vaan tutti neidille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee tuttiin alkaa totuttaa jos ei meno ala rauhoittua muuten :) Ja totta, että oishan siitä pitkäksi aikaa helpotusta. :-)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit päivääni :-) !