13 marraskuuta 2013

Mona 8kk

Ja taas on kuukausikatsauksen aika! Mona on siis 8kk vanha ja mun silmissä niin hirmu iso tytsy!
Koko aika saa olla laittamassa pieniä vaatteita sivuun :-( yhyy!
Ja kokoajan saa olla hakemassa Monaa pois pistorasioilta ja sähköjohdoilta.
Sillä Mona liikkuu tosi vikkelään!



Mona liikkuu
Ryömien, ja välillä toisella jalalla vauhtia potkien...:D
Niin hassun näköistä !
Tosi nopsasti mennään, eikä kynnykset ym. ole este eikä mikään :)
Lempipuuhaa on salaa hiipiä eteiseen maistelemaan ulkoa tulleita lehtiä !
Mona myös pomppii joko sylissä istuessa, pianoa soittaessa tai sylissä 'seistessä'.




Mona nukkuu
Päikkärit aikalailla vanhaan tapaan. Eli hyvin ja omassa sängyssä. Okei, välillä otan Monan omaan viekkuun päikkäreille, se on  vaan niiiin ihanaa.  :)
Nukahdetaan myös rattaisiin taikka autoon.


Päikkäreitä nukutaan suurinpiirtein :
9-10 alkaen aamulla. 30min-2h ihan riippuu ja roikkuu.
13-15 alkaen.
(16-18) alkaen.
Päikkäreiden alku aika siis vaihtelee, samoin pituus, sekä määrä :D
Mutta ainakin kahdet päikkärit menee päivässä.

Totutellaan hammasharjaan jo ennen hampaita :)

Tykkään nykyään kyläillä Monan kanssa sillä päikkärit ei oo enään ongelma. Ainoastaan syöminen ilman syöttötuolia. Paljoa ei kyllä tuu minnekään mentyä kun ei oo omaa menopeliä tai ees bussikuljetuksia.
Onneks äiti ja Renen veli on vienyt kun on ollut tarvetta.

Mona syö
Tosi hyvin 8kk soseita, joissa on siis jo isompia paloja. Oikeen on suu auki ennen kuin lusikka on ees lähellä :) Ruuan suhteen ei siis ole ongelmaa.
Puurot tehdään itse ja menee marjojen ym kanssa tosi hyvin!!

Päivän syömiset siis ajoittuu joten kuten näin:
7-8 aamupuuro, itse tehtäessä n.0,5 dl leseitä tai vähän yli.
11-12 pääruoka, eri liha+kasvissoseita
14-16 marja/hedelmä soseita
18-19 iltapuuro + marjoja
 Maitoa menee vähän joka välissä, päivästä riippuen. Ruuan kanssa ehkä aloitetaan vesi kun ei enään maito meinaa samaa aikaa ruuan kanssa mennä :/



Monalle ei kanssa tutti ole ikinä kelvannut. Vähän aikaa sitten kun kokeiltiin niin ylläripylläri, menikin suuhun ! Mutta ei sitä enään viitsi ottaa käyttöön. Niimpä Mona on joka paikassa ja aina peukalo suussa :) Tai etusormi/kaikki sormet ..


Mona on
Myös aika höpsö tapaus ja hihittää melkein mille vaan !
Parasta on avata suu apposen ammolleen ja törkätä se suoraan äidin/iskän poskeen niin, että se on ihan täynnä kuolaa ! Sitten vielä vähän nyhvätä kieli pihalla pitkin poskea ja sen jälkeen nauraa käkättää ! :D


Semmoinen on meitin pikku Monnirainen !
Aivan hurmaava pikku neiti ;)

3 kommenttia:

  1. Teilläkin ihana pieni viipottaja! :) Monalla ei siis ole vielä hampaita? Ei ole nimittäin A:llakaan! Viikon päästä on jo 9kk, ja oon vissiin jo viiden kuukauden ikäisestä asti epäillyt aika ajoin että "no nyt tulee varmaan hammas!" Joo ei näy vieläkään mitään :D

    Mikähän niissä pistorasioissa oikeen kiinnostaa!! Mä yritin ottaa sellasen asenteen, että annoin tytön rauhassa tutustua siihen (katsoin tietenkin ettei sormiansa niihin reikiin laita!), että jos kiinnostus loppuis, kun tajuaa itse ettei niissä ole mitään ihmeellistä. No ei onnistunut! :D Silti ne kiinnosti ihan hirveästi. Sitten aloin kieltämään ja hakemaan aina pois ja tuntui, että kiinnostus vain yltyi, mutta nyt on varmaan viikko mennyt, ettei tyttö oo kertaakaan yrittäny näplätä pistorasiaa!

    Meillä on päikkärit aina mennyt hyvin, mutta nyt tuntuu, ettei tyttö malta millään alkaa nukkumaan. On kai oppinut niin paljon lyhyessä ajassa, että pitää harjoitella puoliunessakin seisomista, konttaamista jne :D Tai no, nyt on mennyt pari päivää taas hyvin, että josko nyt olisi tuo vaihe ohi (ainakin hetkeksi!).

    Samassa tahdissa tainneet meidän tyttöset taas kehittyä, A oli 7kk 1 vko kun oppi ryömimään (konttausaskeleita ottanut myös jo kauan, mutta ryömimällä pääsee nopempaa vielä toistaiseksi!), 8,5kk oppi nousemaan tukea vasten ja pari päivää eteenpäin niin alkoi kävellä jotenkuten tukea vasten. Huimaa ollut kehitys nyt viimeisen kuukauden ajan..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ! :) Ei oo ei :D Oon kanssa jo pari kuukautta ollut sitä mieltä, että 'nyt ne hampaat tulee'. No ei oo tullu :D Kyllä se aina nyhtää kaikella ikeniä ja kuola valuu, mutta ei oo mitään näkynyt eikä tuntunut.

      Mona on _heti_ johtojen kimpussa kanssa. Viipottaa niiden luokse ennen kun kerkee edes huomata ! Taktiikaksi oon ottanut, että aina haen pois ja sanon että 'Mona ei saa, sinne ei saa mennä' . Toimiiko taktiikka, en tiedä :D Sen kai näkee jossain kohtaa...

      Oon kanssa kuullut, että unet vaikeutuu silloin kun on paljon kehitystä tapahtunut ! Toivottavasti ei pitkäksi aikaa :/

      Oo! Ehkä Monakin kohta jo alkaa nouseskelemaan, Hii ! Apua :D Se on vielä niin pieni ! Mona ei konttausaskeleita vielä oo ottanut. Jalat kyllä menisi mutta kädet ei pysy perässä :D Huimasti on kyllä kehitystä tullut ja tulee lähiaikoina varmaan vielä tulemaan. Ihan jännittää !

      Ihanaa kuulla taas teidän lapsen kuulumisia, mielenkiintoista kuulla miten muilla menee !
      Kohta teillä varmaan seisoskellaan ilman tukea ;)

      Poista
  2. Hei! Haastan sut http://pienihento.blogspot.fi/2013/12/11-kohdan-haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit päivääni :-) !